Nu vreau sa incep cu clisee. O sa vorbesc doar despre ei, prietenii. Eu spun ca este destul de important sa ai prieteni. Si nu doar sa ai, ci si tu la randul tau sa stii sa fii unul.

Si cam ce ar insemna sa fii un prieten, unul adevarat? Dupa mine cred ca ar trebui sa fii acolo nu doar cand lucrurile sunt bune, ci din contra, poate mai mult atunci cand lucrurile scapa de sub control si cand apar problemele ( de orice fel). Un prieten ar trebui, nu sa iti spuna ca este bine cum faci si ce faci, ci sa iti spuna ca gresesti si sa te atentioneze. Nu stiu… poate un prieten nu are cum sa fie tot timpul cu tine, sa iasa tot timpul cu tine, sa stea ore pe zi cu tine, dar cred ca este de-ajuns sa fie atunci cand ai cel mai mare nevoie de el si sa se bucure alaturi de tine cand esti fericit (tu comportandu-te la fel). Suna cam a cliseu, dar de fapt cam asta este adevarul.

Cand stai, iesi, pleci undeva si esti inconjurat de prieteni nu ti se pare ca lucrurile sunt placute? Din cauza cotidianului uneori uitam de asta, dar i-a gandestete ca maine nu mai esti cu ei, ca maine nu sunteti un grup, atunci ai simti ca lipseste ceva nu? Probabil abea atunci invatam si ajungem la concluzia ca trebuie sa pretuim ce avem, si mai ales cat avem, chit ca este pentru o perioada lunga sau scurta de timp.

Bine ca si ei si noi avem chichitzele noastre. Si nu tot timpul avem norocul sa dam peste prieteni care sa ne vrea binele. Pentru ca asa este in viata, nimic nu e perfect. Si uneori poti sa stii o peroana de ani de zile si intr-o dimineata sa te trezesti ca tu defapt nu o cunosti. Riscul meseriei. Ca pana la urma in orice riscam, nu?

Si am mai auzit prostii de genul „Geta e prietena cu Georgel? Nu se poate. Astia doi sigur au ceva mai mult.”. Ba da tu ce crezi ca prietenia exista doar intre fete sau doar intre baieti? Un prieten este un prieten indiferent de sex; ca uneori se ajunge si la mai mult asta este alt subiect.

Insa mie la un moment dat mi-a spus o persoana mai in varsta ca cel mai bun prieten ajunge sa iti fie partenerul. Desi nu eram chiar mica incat sa nu pot intelege asta, mintea mea cam zburta si buzele au dat o afirmatie doar ca sa fie data. Dar uite ca am ajuns la acea vorba si la aceasi concluzie. Partenerul ar trebui sa fie persoana in care sa ai cea mai multa incredere, ca pana la urma acesta este unul din ingredientele importante ale unei relatii. Asta este doar o parere persoanala. Nu trebuie sa fiti deacord cu ea.

Deci unde vroiam sa ajung: uneori este de-ajuns sa ai prieteni cat sa ii numeri pe degetele de la o mana, decat zeci de papitoi cu doua fetze (chiar si mai multe;))).

Voi cati prieteni adevarati aveti?:D

Anunțuri