Am cam absentat cateva zile de la scrisul pe blog, caz provocat de intrarea mea in vacanta. Chef de leneveala si multe multe altele.Dar o sa trec direct la subiect.

Este chiar atat de greu sa luam decizii? Intreb pentru ca la urma urmei suntem oameni, eu, tu, el, si intr-un anumit moment tot ne confruntam cu o astfel de situatie in care suntem pusi sa luam o decizie. Si de cele mai multe ori decizia noastra este ciudat interpretata chiar de noi insine. De ce uneori ajungem sa luam decizii mai mult pentru altii decat pentru noi? Asta dovedeste ca noua chiar ne pasa de persoana respectiva sau ca doar nu vrem sa o facem sa sufere? Tare as vrea sa stiu un astfel de raspuns in anumite momente. As scapa de atat bataie de cap. Da…

Deciziile ne afecteaza. Pe noi sau pe celalalt. Exemplu: Te obisnuiesti cu un lucru sau o persoana. Ramanem la persoana. Bun te obisnuiesti cu o persoana. Si se ajunge la codian, la aceleasi lucruri sau poate chiar se ajunge la lucruri ce nu iti mai convin, nu iti plac si oarecum te ating. Si te gandesti cum sa opresti asta. Si ajungi la un raspuns. Dar ce iti spui? „De ce sa iau o decizie si sa rup totul, sa dau la o parte o persoana cu care imi petrec timpul si sa intr intr-o noua etapa singura? Nu mai bine las lucrurile asa?”. Si uite asa deciziile ne fac sa gandim in mii si mii de feluri ca sa ajungem sa luam tot o decizie proasta (de cele mai multe ori).

Si inca ceva. Deciziile trebuiesc luate cu mintea sau cu inima? Ca pe aceasta tema se poate vorbi mult si bine. Pentru ca de cele mai multe ori avem dentinta de a alege cu inima, mai in toate lucrurile si in multe multe momente din viata. Dar cu minte? Cati dintre noi avem curajul sa renuntam la noi pentru altii sau pentru a alege ceea ce este bine si sa ne lasam inima deoparte? Hamm. Nu cred ca prea multi. Pentru ca de multe ori ne gandim pentru noi, chiar daca faci rau celuilalt. Si de multe ori este inevitabil si o facem faraq sa constientizam. De multe ori vrem atat de mult un lucru incat chiar ajungem sa credem ca asa este mai bine si pentru celalalt.

Pff…Ce teorii am astazi. Bine ca nu mi le expun pe toate;)).

Reclame