Atunci cand spui decembrie gandul te duce la zapada, cadouri, sarbatorile de iarna, bradul impodobit.
Si uite ca decembrie a si venit. In acest an fara zapada, insa linistit si plin de iubire si sperante.
Imi place ca in aceasta luna cu totii incercam sa fim putin mai mult decat suntem de obicei si redam si simtim o stare plina de fericire si caldura sufleteasca.
Uite ca am ajuns si in cinci a lui decembrie.
Dar ce mai asteptati? Incepeti procesul de curatare, lustruire si finisare a ghetutelor pentru ca in scurt timp vine Mosul!!!
Stiti voi… Batranul dragastos, care de obicei aduce zapada si vesteste venirea iernii, iar care pe langa toate acestea: umple ghetutzele copiilor cuminti cu dulciuri si cadouri. Dar nici pe cei obraznici nu ii uita, facandu-le si lor un micut cadou: o nuielusa si o speranta ca poate la anul Mosul nu va mai vedea toate prostioarele ce le vor face.
Dar cine a spus ca trebuie ai fii doar mic pentru a simti spiritul acestei sarbatori sau pentru a-ti pune si tu ghetutele langa usa sau langa fereastra? Cu totii suntem copii, mai mari, mai mici, fetita prietenului, sau baiatelul sotiei. Cu totii, oricat am incerca sa ascundem, avem sufletul plin cu bucurie, amintiri si vise.
Poate nu o sa mai vine Mosul, ca la 7 ani, si la bunica si acasa, cautandu-ma si pe la altii, insa cu siguranta aceasta sarbatoare imi aduce amintiri de neuitat si o speranta ca poate Mosul nu ma va uita, chiar si cu o vargutza, sau si mai bine, un dulce (da da:D).
O data cu timpul a trecut si vremea colindelor din dupa- masa acestei zile, in cor, cu diferiti copii, la fel si pachetelul cu bunatati ce il primeam cu zambetul pe buze, drept recompensa de la Batranul Nicolae pentru fapta buna.
Insa toate acestea ne raman. Iar noi merem vom ramane copilasul mamei.
Bucurati-va, fiti cuminti, cu ghetutle curate si la noapte dormind!

Invata sa fii copil la orice varsta si simte inocenta fiecarei sarbatori.

P. S.
Mos Nicolae, cel batran, ca tot esti Mosulet ;)), te asteptam cu toti!

Reclame