In calendarul Ecologic, 10 decembrie este Ziua Mondiala a Drepturilor Omului.
Ca sa incepem asa frumos, undeva prin 1948, Adunarea Generala ONU a adoptat Declaratia universala a drepturilor omului.
Cum s-a ajuns la asta? Pai secolul XX a cunoscut şi acţiunea concertată a 50 de naţiuni libere, care la 26 Iunie 1945 au decis înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite prin adoptarea Cartei sale – cu scopul de a elimina din istoria umanităţii dezastrul războiului şi de a reafirma lupta pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, atat pentru recunoaşterea demnităţii, valorii umane si a egalitatii femeilor şi a bărbaţilor, precum şi a naţiunilor atat mari cat şi mici, grav afectate de conflictele armate şi de regimurile dictatoriale.
Iar potrivit acestor principii, isi spune ONU „Hai ba sa adoptam Declaraţia Universală a Drepturilor Omulu”. Si uite asa o fac la 10 Decembrie 1948. Ulterior este completata si cu alte documente adoptate:
-Convenţia Internaţională asupra Drepturilor Politice şi Civile (1966)
-Convenţia pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Împotriva Femeilor (1979) [Asta da:>]
-Convenţia Împotriva Torturii (1984)
-Convenţia Drepturilor Copilului (1989), si multe altele pe care nu le mai amintim.
Oricum chestia cu toate aceste Conventii din urma e discutabila.
Dar totusi astazi e Ziua Drepturilor Omului. Multi nici macar nu stiu asta, nici nu e de mirare, dar ar trebui macar sa fie o zi pe care sa o tinem minte.
Pentru ca datorita acestei decizii luate cu zeci de ani in urma si a unor oameni care au luptat pentru aceasta, noi astazi putem face multe lucruri, lua decizii si ne putem impune( sa spunem).
Eu zic ca ar trebui sa ne bucuram pentru aceasta:D.

Anunțuri